HAVAINTOLAITTEIDEN KOULUTUSTILAISUS 18.11.2023

Seulaset järjestää jäsenistölleen havaintolaitteiden koulutusta lauantaina 18.11.2023 klo12:00 alkaen Jakokosken Tähtitornilla.

Aikataulu

12:00 – 14:00 suojakatoksen ja seurantajalustan käyttöönotto toimintaa varten. Uudet laitteet ja niiden käyttötarkoitus.

14:00 – 15:00 tauko, jonka aikana on mahdollisuus käydä virkistäytymässä Uuron ABC:llä, tai jossain muualla. Tähtikallion sosiaalitilat eivät ole käytössä.

15:00 – 17:00 käyttöopastus ja laitteiston kokeilu jatkuu

Jos keli sallii, niin tornille voi jäädä havainnoimaan/kuvaamaan tähtitaivasta.

Muuta

Sään mukainen vaatetus. Opastus tapahtuu pääsääntöisesti ylhäällä kaukoputkitasanteella ja pakkasta on luvassa reilu -10C. Alakerran toimitilassa voi käydä lämmittelemässä.

Ota omat eväät mukaan. Lämmin juoma ja välipalat eivät ole pahitteeksi.

Ota oma kamera mukaan, niin voit kokeilla sovittimia kaukoputkiin. Käytössä on iso kaukoputki + kaksi pienempää putkea kiinnitettynä samaan seurantajalustaan.

Jos sinulla on omia havaintovälineitä, (kaukoputki, seurantajalusta, kamera ym.) ja tarvitset niiden käyttöön opastusta, niin ota mukaan.

Tornille on hankittu uutta kalustoa ja tavoitteena on, että yhä useampi Seulasten jäsen pystyisi toimimaan/havainnoimaan Tähtitornilla yksin, tai pienessä ryhmässä. Kaluston tuntemus edesauttaa myös osallistumista yleisönäytösten ja pienempien ryhmien opastukseen yhdessä toisten jäsenten kanssa.

TULE MUKAAN