Jäsenilta 6.5.2021

Jäsenilta toteutettiin verkkotapahtumana Jitsi Meet verkkosovelluksella. Illan aiheena oli Seulasten toiminta loppuvuonna 2021.

Päätettiin pitää yhdistyksen jäsenillat aina kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 18:00. Tapaamiset pidetään verkkotapaamisina ja tilanteen salliessa hybridikokouksina Piparkakkutalolla, verkossa ja Tähtitornilla.

Seuraava jäsenilta on 3.6.2021 klo 18:00 ja se toteutetaan verkkotapaamisena. Osallistumislinkki tulee tälle sivulle tuntia ennen tapahtuman alkua. Illan aiheena on auringon katselutapahtuman järjestäminen heinäkuussa 2021. Tapahtuma korva heinäkuun jäsenillan ja sen päivämäärä on vielä avoin.


Syksyllä iltojen pimetessä siirrytään koronatilanteen salliessa normaalikäytäntöön Tähtitornin käytön ja tähtinäytäntöjen osalta.

Myös tähtien tarkkailu- ja kuvausretkiä on suunnitteilla Patvinsuon suunnalle. Siellä yötaivas on parhaimmillaan ja valosaaste vähäisimmillään.


Viime vuonna jäi “Tähtikallion Halloween” juhlat järjestämättä, mutta tänä syksynä tapahtuma pyritään järjestämään yhdessä Jakokosken kyläyhdistyksen kanssa. Tapahtumalle haetaan uutta nimeä, joka paremmin viittaisi “tähtitieteen harrastamiseen ja avaruustutkimukseen” Tapahtuman ajankohtana säilyy loka – marraskuun vaihde.

”All Hallows’ Eve” ……Halloween juontaa juurensa muinaisten kelttien samhaista, talven alkamisen päivästä… katso lisää


Seulasten toiminnasta ja tapahtumista tiedotetaan verkkosivuilla, sekä Facebook ja WhatsApp ryhmissä.