Jäsenillassa 5.1.2023 päästiin seuraamaan matkaraporttia Chilestä suorana lähetyksenä verkossa.
Suomen Joensuun ja Chilen Antofagastan välinen matkaero suoraan on noin 14121km, mutta nykytekniikka laittaa kyllä maapalon aika pieneksi, jos vain nettiyhteydet pelaavat.
Chile on ihanteellinen paikka avaruuden tarkkailuun maankamaralta. Chilen vuorilla Atacaman aavikolla sataa hyvin harvoin ja ylhäällä vuorilla ilmakehän selkeys luo hyvät olosuhteet tarkkailla ja kuvata kaukaisia kohteita.
Seulasten matkareportteri on käynyt tutustumassa näihin observatorioihin ja esitteli näitä kohteita, sekä omia ottamiaan kuvia Seulasten jäsenillassa.
Videolta voi katsoa pienen pätkän jäsenillan annista.
Kuvia tammikuun jäsenillasta
(kuvia voi klikata suuremmaksi)
Obsertvatorioita Chilessä
Atacama Large Millimeter Array (ALMA) on maailman suurin maanpinnalla oleva radioteleskooppiryhmä, joka sijaitsee Llano de Chajnantorin observatorion alueella 5 000 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella Atacaman autiomaassa Pohjois-Chilessä.
La Sillan observatorio on Euroopan eteläisen observatorion (ESO) observatorioalue keski-Chilessä.
Paranalin observatorio on Euroopan eteläisen observatorion (ESO) observatorioalue Atacaman autiomaassa pohjois-Chilessä, noin 120 kilometriä Antofagastan kaupungista etelään.
Las Campanasin observatorio on yhdysvaltalaisen Carnegie-instituutin hallinnoima observatorioalue.
Llano de Chajnantorin observatorio on rakenteilla oleva kansainvälinen observatorioalue Pohjois-Chilessä. Eurooppalaiset ovat mukana Chajnantorin rakentamisessa ja havaintotoiminnassa Euroopan eteläisen observatorion (ESO) kautta.
Atacama Large Millimeter Array (ALMA) La Sillan observatorio Paranalin observatorio Las Campanasin observatorio