Talkoot Tähtikalliolla

Tähtikallio ja ympäristö laitettiin talvikuntoon lauantaina 24.10.2020. Jakokosken kyläyhdistyksen järjestämään talkootapahtumaan osallistui runsaasti kyläaktiiveja ja myös Seulasten jäseniä. Kyläyhdistys ja Seulaset ovat tehneet usean vuoden ajan hyvää yhteistyötä yleisötapahtumien järjestelyissä. Seulaset ovat huolehtineet tähtinäytösiltojen sisällöstä ja kyläyhdistys on huolehtinut esitystiloista ja tarjoilusta Tähtikallion jykevien kivimuurien suojassa. Syksyisin on järjestetty myös yhteinen Halloween-juhla, joka on ollut hyvin suosittu. Valitettavasti tämän vuotinen Halloween, kuten myös yleisölle tarkoitetut tähtinäytännöt on peruutettu, mutta ovathan tilat ja ympäristö nyt siinä kunnossa, että tapahtumia voidaan taas järjestää, kunhan yleinen koronatilanne joskus helpottaa.

Lauantain sää suosi talkooväkeä. Hieman aamusta tiputteli vielä lunta taivaalta, mutta päivän edetessä sää parani ja muuttui jopa aurinkoiseksi. Projektivastaava Saara jakoi työpartioille tehtävät ja hommat pääsivät käyntiin. Kunnostus/huoltokohteina olivat muun muassa; päärakennuksen katto ja rännit, museotykki, pihamaa-alueen ja planeettapolun haravointi, polttopuiden teko, aurausviittojen pystytys jne……..

Sen verran syksy oli jo saanut otetta ja jäädyttänyt kattoa ja tykkiä, ettei aivan kaikkia roskia saatu puhdistettua. Tulevalla viikolla on luvassa lämpimämpää ja silloin voidaan sitten homma viedä niiltä osilta loppuun. Talon ja tykin ympäristö saatiin puhdistettua puista varisseista lehdistä, samoin kuin ylös tornille kulkeva planeettapolku. Myös polttopuut pantiin halki – poikki ja pinoon liiterin suojiin. Myös ränni- ja aurausviittaprojekti onnistui.

Ulkona hienossa syyssäässä oli mukavaa ja turvallista työskennellä. Talkoomuonitus oli sisätiloissa ja siellä pidettiin hyvää huolta käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Lyhyt videopätkä päivän puuhailuista