TAMMIKUUN JÄSENILLASSA 2022

Tammikuun jäsenilta pidettiin tiistaina 4.1.2022 hybridinä Piparkakkutalolla ja verkossa. Osallistujia oli 1+10. Jäsenilta oli näillä näkymin viimeinen Piparkakkutalolla. Uutta kokoontumispaikkaa etsitään ja hyviä ajatuksia kokoontumispaikasta otetaan vastaan.

Yhteinen kokoontumispaikka, jossa voidaan keskustella saman pöydän ympärillä, koettiin tärkeäksi ja toiminnan kannalta aika välttämättömäksi, kunhan tuo korona on saatu lannistettua ja taas voidaan turvallisin mielin kokoontua lähekkäin.

Keskustelua käytiin myös yhdistyksen toimintamuodoista ja tavoista. Kokoonnutaanko aina samassa paikassa, vai voisiko paikka ja paikkakunta vaihdella tilanteen mukaan. Tähtitorni on aina käytettävissä, mutta useamman henkilön kokoontumisiin tarvitaan myös Tähtikalion tilat käyttöön.


Juha esitteli Ursan kirjapakettia, jossa on seitsemän uutuuskirjaa. Nämä kirjat ovat jäsenistön luettavissa ja lainattavissa.

Matka mustaan aukkoon / Tommi Tenkanen

Elämää maapallolla / Lehto, Lehto, Janhunen

Einsteinin perintö / Heikki Oja

Tähdet 2022 / Mäkelä ym.

Maailman tutkijat / Mielonen & Ahokoivu

Kaiken loppu / Katie Mack

Tiedonjano / Esko Valtaoja

Kirjoihin voi tutustua ja niitä itselleen tilata osoitteessa: Ursan verkkokauppa uutuuskirjat

Kirjoja voidaan tilata myös yhteistilauksena, jolloin postituskustannukset ovat pienemmät.

Seulaset ry:llä on paljon muutakin kiinnostavaa kirjamateriaalia, joihin kannattaa tutustua. Kirjoja säilytetään Tähtitornilla ja Piparkakkutalolla. Seulasten kirjavarastosta ja uusien kirjojen tilauksista yhdistyksen vt. kirjastonhoitaja Timo Hoikkala osaa kertoa lisää.

Kirjoista, niiden lainaamisesta ja tilaamisesta tulee sivuille ohjeet, kunhan tilakysymykset ja materiaalien säilytyspaikat selviävät.


Illan lopuksi katseltiin netistä James Webb:in matkaa ja raotettiin aikaikkunaa: Sputnik, Juri Gagarin, ensimmäinen kuulento, ensimmäinen sukkulan laskeutuminen jne.

Seuraava jäsenilta pidetään 7.2.2022. Katso jäsenilloista lisää: https://www.seulaset.fi/jasenillat/jasenillat/